>

“Als een verborgen bloem in een ommuurde tuin, niet opgemerkt door het vee, door geen ploeg beroerd; de wind streelt hem, de zon sterkt hem, de regen brengt hem groot: veel jongens en meisjes opteren ervoor.”

Catullus, Romeins dichter en lyricus 84 v.C.-54 v.C.

Lezing/cursus

Cursus tuingeschiedenis 4 x 2 uur (inclusief pauze)
De mens is op zoek naar hoe hij zich tot de natuur moet verhouden. In tuinen zie je dat mooi weerspiegeld worden. De cursus gaat over de geschiedenis van tuinen, vanaf de vroegste tijden tot nu. Kennis van tuingeschiedenis maakt een bezoek aan bestaande tuinen interessanter doordat je dan meer van die tuinen begrijpt.

De reactie van een cursist:
Sinds ik de cursus heb gevolgd ben ik onze tuin anders gaan zien, de achtergronden van bepaalde idee├źn begrijp ik nu. Ik ben nog meer van onze tuin gaan houden!

Lezing
Mogelijkheden voor een lezing; Tuingeschiedenis, Kunstenaarstuin, Paleistuin het Loo, Kloostertuinen, Tuinen in het oude Egypte. De duur van iedere lezing is 2 uur inclusief pauze.

Excursie
Met collega Caroline Robben organiseer ik twee maal per jaar een excursie naar een bezienswaardige tuin in Limburg. Daaraan gekoppeld een lezing ter verdieping. Interesse? Geef uw mailadres door en we houden u op de hoogte.