>

“Tuinieren interesseert me niet. Als het me wel interesseerde, zou ik mijn bloemen waarschijnlijk in een 4-2-4 opstelling planten.”

Tommy Docherty
Schots voetbalspeler en
-coach, 1928

Beplanting

Groen staat in mijn tuinen in hoogste aanzien. Het plantmateriaal bepaalt voornamelijk de structuur in mijn tuinontwerpen. De uitgebreide plantenkennis die ik heb opgedaan uit studie en praktijkervaring is dan ook belangrijk. Tuinieren is mijn hobby, in mijn tuin experimenteer ik veel met planten. Zaaien, scheuren, snoeien, bemesten en water geven, ieder tijdstip van het jaar ben ik druk in de weer om planten een kans te bieden. Mijn praktisch inzicht neemt daardoor nog steeds toe.

Na het ontwerp kan er een beplantingsplan voor de tuin gemaakt worden. Daarin staat welke soort plant, boom of heester, inclusief de aantallen waar in de tuin wordt aangeplant. Met de plantenlijst kunt u het plantmateriaal bij een kweker bestellen. Groen (bomen, struiken, hagen, vaste planten, gras) leeft en zorgt voortdurend voor veranderingen. Het geeft de tijd van het jaar aan en zorgt voor kleur. Met kleine en grote effecten creƫert de beplanting het jaar rond verwachtingen.